Vogel dagboek 2020

—————————————————————————————————————————————————-

Februari

—————————————————————————————————————————————————-

22-02-2020 dagje Texel

Na dagen en misschien zelfs wel weken regen hebben toch besloten om naar Texel te gaan. Eerst was de bedoeling Vlieland maar vanwege de kosten toch gekozen voor Texel. Oom omdat hier een Flamingo was gezien. En wij hebben hem ook gezien ondanks of misschien wel juist door de 3de voorspelde storm op rij. Want zo’n vogel gaat echt niet vliegen bij harde wind lijkt mij.

Je zou bij een Flamingo meer denken aan tropische oorden gezien zijn mooie kleuren en klopt voor een gedeelte ook wel. Er zijn zes soorten bekent waar van de Europese Flamingo in ons land zich wel laat zien. Net over de grens bij Groenlo bij het Zwillbrocker Venn in Duitsland zit een kolonie Flamingo’s. En juist deze vogels laten zich buiten het broedseizoen zien in ons land.

—————————————————————————————————————————————————-

07-02-2020 Bijna Valentijn

Hoewel in het dierenrijk de “daad” gedaan wordt om te zorgen voor het nageslacht en niet voor lust en plezier zoals bij de mens. zou je soms toch andere gedachten er over kunnen hebben. Twee Eekhoorns denken rustig aan het nageslacht te werken als er een derde bij komt. De foto’s suggereren misschien wat anders maar de derde wilde toch echt de andere twee uit elkaar krijgen, wat hem overigens niet gelukt is.

—————————————————————————————————————————————————-

Januari

—————————————————————————————————————————————————-

27-1-2020 Voor alles is een eerste keer

De ochtend begon met een berichtje dat mijn vogelmaatje een dag rust nam omdat ze nog herstellende is van een gescheurde spier in haar zij. Prima je moet geen dingen gaan overbelasten want dan duurt het herstel alleen maar langer. Alleen toen ik aangaf dat ik richting een Steenuil wilde en daarna naar het Zuidladermeer begon ze toch te twijfelen. Want een Steenuil zie je niet elke dag, dus half uurtje later waren wij samen op weg naar een Steenuil. Haar moeder was ook onderweg dus we zien wel wat het gaat worden. De Steenuil hadden we al gauw gevonden en vlug wat foto’s gemaakt. Maar goed ook want al snel vloog de uil achter het huis in de coniferen. Maar wat nu? Het idee viel al gauw om dan richting Havixhorst te gaan voor de Rose Pelikaan. Eerst even koffie pauze bij moeders thuis en toen met zijn drie├źn weer verder. En daar hebben we geen spijt van gehad want de Pelikaan was aardig actief en vloog geregeld even een rondje. Dus al met al weer een geslaagde dag. Meer foto’s in het VogelABC

—————————————————————————————————————————————————-

24-01-2020 Druk, druk, druk

Er gebeuren veel dingen tegelijk op het moment, en het weer was ook niet altijd goed om er op uit te trekken. Daar naast lagen beide vogel maatjes in de lappenmand maar gelukkig gaat het met beide beter nu. Voor mijn voorgenomen telling van dit jaar zit ik nu op 63 vogelsoorten en dat gaat in de loop van het jaar natuurlijk nog wel meer worden. het streven is om 200 soorten te zien. De verkoop van de kalenders gaat ook goed. En hou de site in de gaten want naast jaarkalenders komen er ook nog verjaardagkalenders met vogel thema’s.

Dan nog twee datums om vast te leggen in de agenda: op 2de paasdag ben ik weer aanwezig op het DierDoet evenement van het Terra college in Groningen. En Donderdag 26 maart geef ik weer een presentatie van mijn foto’s. zie flyer.

—————————————————————————————————————————————————-

1 Januari de eerste van het jaar

Natuurlijk eerst voor al mijn volgers de aller beste wensen voor het nieuwe jaar, volgens het chinese kalender het jaar van de Rat, ook wel jaar van de Muis genoemd. Het jaar van de Rat schijnt een wisselend jaar te zijn. Vorig jaar was het jaar van de Varken, en dat is een positief jaar, wat voor mij op vogel gebied ook wel is gebleken.

Ik heb mij dit jaar voor genomen om bij Dutch Birding een jaarlijst bij te gaan houden. Gewoon eens kijken wat ik in een jaar gezien heb. En ik ga het niet anders doen als voorheen, ga niet het hele land door opzoek naar vogels, maar wat ik tegen kom wel bijhouden en noteren. We zullen zien waar we staan aan het eind van het jaar. In ieder geval staan de eerste zes tuinvogels er al in.

—————————————————————————————————————————————————-