Vogel dagboek 2020

—————————————————————————————————————————————————-

Januari

—————————————————————————————————————————————————-

1 Januari de eerste van het jaar

Natuurlijk eerst voor al mijn volgers de aller beste wensen voor het nieuwe jaar, volgens het chinese kalender het jaar van de Rat, ook wel jaar van de Muis genoemd. Het jaar van de Rat schijnt een wisselend jaar te zijn. Vorig jaar was het jaar van de Varken, en dat is een positief jaar, wat voor mij op vogel gebied ook wel is gebleken.

Ik heb mij dit jaar voor genomen om bij Dutch Birding een jaarlijst bij te gaan houden. Gewoon eens kijken wat ik in een jaar gezien heb. En ik ga het niet anders doen als voorheen, ga niet het hele land door opzoek naar vogels, maar wat ik tegen kom wel bijhouden en noteren. We zullen zien waar we staan aan het eind van het jaar. In ieder geval staan de eerste zes tuinvogels er al in.

—————————————————————————————————————————————————-